NASTAVLJA SE PODJELA SMEĐIH POSUDA I KOMPOSTERA ZA PRIKUPLJANJE BIORAZGRADIVIG OTPADA

Djelatnici VG Čistoće nastavljaju s podjelama smeđih posuda za biootpad te kompostera po velikogoričkoj okolici.

Nakon podjele u Donjoj i Gornjoj Lomnici i Vukomeričkim goricama podjela ovog tjedna kreće u Okujama, spremnici će se potom dijeliti i u Kušancu, Maloj i Velikoj Buni, Ključić Brdu, Šiljakovini i Kozjači. Dobit će ih i Rakitovec, Turopolje i Ogulinec gdje također traje podjela spremnika.

Podsjetimo, korisnici imaju mogućnost odabrati komposter, ukoliko žele svoj kućni biootpad pretvarati u kompost, ili smeđu posudu za biootpad čiji sadržaj će preuzimati na odvoz VG Čistoća (korisnici u stambenim zgradama posude će dobiti prije početka odvoza u 2022. godini). Sukladno usvojenoj Odluci o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Velike Gorice oni korisnici u kućanstvima koji preuzmu komposter umjesto smeđe posude te neće predavati biootpad na odvoz imat će umanjenu cijenu usluge odvoza otpada, mjesečno za 7 kuna.

-Molimo korisnike da preuzetu smeđu posudu za biootpad ne koriste do pune uspostave novog sustava gospodarenja otpadom početkom sljedeće godine, o čemu ćete biti obaviješteni, jer još nisu ispunjenju uvjeti za preuzimanje biootpada iz tih posuda– naglašavaju iz tvrtke.

 

Ako za vrijeme podijele niste bili kod kuće, svoju posudu za biootpad ili komposter možete podići u samom sjedištu VG Čistoće na adresi Ljudevita Posavskog 45, radnim danom od 07:30 - 17:00 sati. Također možete preuzeti i ispuniti obrazac Zapisnika objavljen na stranicama VG Čistoće kojim netko drugi može preuzeti vašu posudu za biootpad.

Nakon podjele posuda za biootpad u predstojećem vremenu korisnicima će se predati i žute te plave posude za razvrstavanje otpada, a što su pretpostavke za uspostavu novog sustava zbrinjavanja otpada na području Grada Velike Gorice koji nas očekuje za nekoliko mjeseci.

Tagovi: